Om os

Marselisspejderne

Om Marselisspejderne

Vi er en velfungerende gruppe med ca. 120 seje spejdere i alderen 6 - 23 år. Herudover kommer vores 25 Mikrobe-spejdere (3 - 6 år), som går til spejder sammen med deres forældre og en ledergruppe på ca. 20 mand. 


Vores hytte (VandpHytten) ligger i fantastiske omgivelser med skoven og Tivoli Friheden som nabo og tæt på både by og strand.


Vi lægger stor vægt på at lære børnene at arbejde sammen på tværs af alder. Vi har derfor valgt, at have mindste to gruppeture om året for alle aldersgrupper, ligesom grenene holder møde sideløbende mandag og tirsdag. Dette giver mulighed for både at lave aktiviter sammen, og at spejderne lærer alle lederne og de ældre spejdere at kende, så det bliver nemmere at rykke op på næste alderstrin.


Vores ugentlige møder bliver brugt til at udvikle børnenes spejderfærdigheder. Både det man forstår som de "traditionelle spejderfærdigheder" så som at bruge kniv, sav og økse, at bygge med rafter og tænde bål, men vi gør også meget ud af, at gøre børnene til små hele mennesker. Vi arbejder meget med færdigheder som samarbejde, at tage beslutninger og tage ansvar.


At være spejder er også at være en del af et internationalt fællesskab. Vi har i gruppen flere børn med dansk som andet sprog, ligesom vi det seneste år har haft en lederassistent, som kun talte engelsk, da hun kom til os. Senest har vi i samarbejde med ForeningsMentor International startet et projekt op om at give børn fra de internationale skoler i Aarhus mulighed for at blive spejdere i Danmark. Læs mere om projektet under "International (UK)"


Du kan se mere om, hvad de enkelte grene laver under "For medlemmer", hvor du kan finde det aktuelle gren-program. Du kan også læse gruppens udviklingsplan for 2019.


Vi elsker udeliv, udfordringer og gode venner. Har du lyst til at være med?


SPEJDERHYTTEN

Vores hytte - Vandphytten - ligger i fantastiske omgivelser med skoven og Tivoli Friheden som nabo og tæt på både by og strand, så der er rig mulighed for udfoldelse.

Hytten er indrettet med et stort køkken og værksted i kælderen. Derudover er der et stort indendørs klatrerum,  hvor spejderne kan boltre sig og udfordre sig selv. Vi har derudover en bålhytte, hvor vi kan sidde i tørvejr og lave snobrød og bålmad, når vejret ellers ikke er til at være ude, så der er rig mulighed for udfoldelse.


Du finder os på adressen Skovbrynet 47, 8000 Aarhus C. Bus nr, 11, 16 og 18 kører lige til døren. Se kort her

ER DU SENIOR SPEJDER?

Vi har også en nyopstartet  senior klan

(16-23 år), og har allerede de første arrangementer i kalenderen.


Er du fyldt 16 år, og søger du en spejdergruppe, hvor du kan få lov til at udvikle dig, få knyttet nye venskaber, og lave fede aktiviteter, så kontakt os endelig på klanleder@marselisspejderne.dk.