Junior (4.-6. klasse)

Marselisspejderne

Junior

Juniorspejderne er Det Danske Spejderkorps’ gren for spejdere i alderen 10-12 år. Hos Marselis er man dog junior i 3 år, og de fleste når derfor at blive 13 år som junior.


At være junior spejder betyder, at børnene nu begynder at skulle tage større ansvar selv. De skal således - sammen med deres patrulje – lære at planlægge aktiviteter, gennemføre små projekter, og løse opgaver og mindre konflikter selv, med os ledere som vejledere.


Der vil også blive stillet større krav til dem, og vil de opleve at blive pressede både fysisk og mentalt. De skal gå længere, de skal selv bære deres oppakning, kunne finde vej, og opgaverne bliver både hårdere og sværere, end de har været vant til.


Til gengæld bilder vi os også ind, at det bliver sjovere og mere udfordrende, og det er vores erfaring, at der sker en stor personlig udvikling med børnene, mens de er juniorer.


Vi arbejder aktivt efter DDS principper om spejdermetoden. Særligt forsøger vi at sætte ”Learning by doing”, Friluftsliv og Patruljeliv i højsæde.


Vores motto er: Junior - vi kan mere end du tror!


Juniorerne selv valgt, at de gerne vil have mere fokus på udeliv, og alle vores møder foregår derfor  udenfor året rundt.


Vi har pt. 33 super seje juniorspejdere. #DeSejesteJuniorer  


MØDETID: 

Tirsdag kl. 18.00-20.00


LEDERNEDu er altid velkommen til at kontakte en af lederne, hvis du har spørgsmål.


FORÆLDREKONTAKT:

AKTIVITETER


Her kan du finde det aktuelle program over vores aktiviteter.

PATRULJERNE


Patruljen er barnets nære gruppe, hvor man

først og fremmest lærer at samarbejde, træffe beslutninger sammen og tage ansvar for hinanden.


Hos juniorerne har vi indført begrebet ”patruljetid”. Hver måned har vi et møde, hvor det er patruljen, som selv selv står for planlægning og afvikling af de aktiviteter, de gerne vil lave, under ledelse af patruljelederen (PL) og patruljeassistenten (PA).


Vi har aktuelt seks junior-patruljer;

Hermelin, Ilder, Mår, Mink, Væsel og Lækat